Boekarest, de nog vrij onbekende Roemeense hoofdstad die lange tijd geïsoleerd achter het IJzeren Gordijn lag. Een stad waar je als reiziger maar lastig in kwam en waar zigeuners, oplichters, zwerfhonden en de geheime dienst het dagelijks leven bepaalde. Maar ook de stad waar een van de grootste (megalomane) gebouwen ter wereld staat en een stad die steeds meer uit zijn schulp kruipt. De tijden veranderen en voor een groot gedeelte heeft Boekarest haar lange, donkere communistische jas uitgetrokken en zichzelf steeds meer op westerse wijze gekleed.

București is een interessante stad waar het moderne westen het communistische oosten ontmoet. Een stad welke bol staat van de contrasten. Enerzijds is het de betonnen, grauwe Sovjetarchitectuur die het stadsbeeld bepaalt, terwijl aan de overkant rijkdom en elegantie staan te pronken. Maar het is ook een stad van vele verborgen pareltjes, een oude binnenstad en typische buitenwijken.

Wist je dat…

Ook staat Boekarest vol van de feitjes en weetjes. Zo staat in Boekarest een van de grootste (megalomane) gebouwen ter wereld, het Parlementspaleis van voormalig dictator Ceaușescu. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat Boekarest de eerste stad ter wereld was die straatverlichting op lampenolie had? En dat mediamagnaat Robert Murdoch ooit geprobeerd heeft het Parlementspaleis te kopen? En dat de grootste omelet ooit, 30.000 eieren en 400 kilo ham, in Boekarest is gebakken? Allemaal onzinnige grappige feitjes en weetjes van een stad welke nog steeds geen doorsnee bestemming is voor een stedentrip, terwijl er meer dan genoeg te doen en te beleven is.

Boekarest dus, een bijzondere stad, weergegeven in 10 foto’s.boekarest, roemenië, hoofdstad

boekarest, bus, roemenie, bucarest, romania, street, paleis, ceausescu boekarest, roemenie, bucarest, romania, street, markt boekarest, roemenie, bucarest, romania, street, park, klok boekarest, roemenie, bucarest, romania, street, paleis, ceausescu boekarest, roemenie, bucarest, romania, street, paleis, ceausescu boekarest, roemenie, bucarest, romania, street, paleis, ceausescu krijtbord, boekarest, roemenie, bucarest, romania, traditie boekarest, balkon, roemenie, bucarest, romania, street, metro

Hoe kom ik er?

Ook al ligt Boekarest op 2:45 vliegen vanaf Amsterdam, er gaan nog maar weinig toeristen deze kant op. Terwijl het in de zomer heerlijk chillen is op het aangelegde stadsstrand of op een van de vele terrassen die de stad rijk is. Zowel KLM als andere aanbieders vliegen dagelijks op Boekarest. Een retourtje heb je al vanaf €30 en is te vinden op Skyscanner of Vliegwinkel.nl.

Waar slaap ik?

Zoals vrijwel iedere hoofdstad, heeft ook Boekarest aan overnachtingsplekken geen gebrek. Een aanrader in het centrum is Luxury Piata Unirii, in Sektor 4. Deze wijk is direct aan het centrum gelegen en het appartement is, naast gunstig geprijsd, erg ruim en zeer goed onderhouden.

Waar vind ik Boekarest op de kaart?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Verstuur je reactie
Typ hier je naam