De mooiste stad van Iran is zonder twijfel Isfahan. Het omvat eigenlijk alles waar je aan denkt bij het horen van het woord Perzië. Verschillende paleizen, ontelbare prachtige moskeeën, allerlei kleurige versieringen en mozaïeken en natuurlijk bazaars. Sterker nog, een bazaar rondom het hele plein! En als kers op de taart is -net zoals in vrijwel het hele land- ook hier de bevolking ongelooflijk gastvrij en vriendelijk.

Het fijne van Isfahan is dat er genoeg te doen is. Alles ligt op loopafstand van elkaar, de stad ademt één en al ontspanning en een relaxte sfeer, ze kent prachtige bruggen (met onder haar soms wel water en soms geen water, afhankelijk van de Amerikanen) en de parken zijn mooi groen.

Tijdens mijn bezoek aan deze stad heb ik er vrolijk op los gezwaaid met de GoPro met onderstaand filmpje als resultaat. De travel video duurt slechts 1:19, maar het geeft wel mooi beeld van deze magische stad. En als je dit hebt gezien, wil je natuurlijk ook meer over deze geweldige stad lezen en weten wat er allemaal te doen is.

Waar vind ik Isfahan op de kaart?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Verstuur je reactie
Typ hier je naam