Over Travel Nomad

Tof dat je meer wilt weten over Travel Nomad! Je bent hier op de juiste plek om meer te weten te komen over het ontstaan van dit reisblog en leer je mij ook wat beter kennen. Wie ik ben? Nikitas, een impulsief ongeleid projectiel met een onmiskenbare nieuwsgierigheid. Iemand die continu op zoek is naar nieuwe verhalen, vreemde plekken en nooit genoeg krijgt van reizen. Ver weg en dichtbij, waarbij de belevenis centraal staat.

Ik ben geboren in de polder en inmiddels alweer jaren woonachtig in Utrecht. Hoe ik me het liefst voortbeweeg? Op witte versleten All Stars. Of op de motor. En stiekem ben ik ook dwars van reisadviezen en van massatoerisme. Verder gek van streetfood en streetart, evenals labyrinten van kleine straatjes. Maar ook een history freak en een tikkeltje eigenwijs positief recalcitrant. Tot slot verliefd op MacBook Muis. Maar ook op voormalig Sovjetstaten Oost-Europa en de Balkan en ga ik vreemd met Afrika.

Benieuwd hoe mijn liefde voor de wereld is ontstaan? Heel simpel: nieuwsgierigheid. Ik ben nieuwsgierig naar de geschiedenis van een plek, naar de mensen, naar het dagelijkse leven én naar de plaatselijke drank koffie. Maar ook nieuwsgierig naar het onbekende. Naar plekken op ongebaande paden. Liefst maf en onwennig en als het kan ook nog een tikkeltje risicovol.

De geboorte van Travel Nomad

Om deze vraag goed te beantwoorden gaan we terug naar 2015, het jaar dat ik met mijn trouwe vriend (lees: motor) de Balkan binnenstebuiten heb gekeerd. Ik wilde bijvoorbeeld Sarajevo eindelijk eens met eigen ogen zien, Kosovo doorkruisen en het Albanese leven proeven. Waarom juist deze landen? Natuurlijk omdat ik een voorliefde heb voor de Balkan, maar ook omdat ik nog maar weinig mensen kende die hier naartoe waren geweest. En, en dat was eigenlijk mijn beste reden, omdat ik me niet kon voorstellen dat alle vooroordelen die er zijn klopten.

“[…] en toen begon het reisblogidee al te jeuken”

Alleen, en toen begon het reisblogidee al te jeuken, kon ik weinig nuttige informatie vinden over deze landen. Ook al houd ik ervan om zoveel mogelijk reisblogs door te spitten en te genieten van de verhalen die geschreven worden, mijn vragen werden niet beantwoord. Vragen als “Waar moet ik nou zijn voor goede koffie? Waar vind ik de meest imponerende stukken natuur? Wat zijn chille hotspots? En bovendien: hoe is het eigenlijk om alleen door deze landen te reizen?”. Allemaal vragen die onbeantwoord bleven en dus ging ik op ontdekkingstocht, gewapend met mijn fotocamera en een notitieboekje. En sindsdien doe ik niet anders meer.

Het idee achter Travel Nomad

Eigenlijk is Travel Nomad de digitale versie van mijn notitieboekjes die ik door de jaren heen heb vol gekliederd en geplakt tijdens mijn reizen. Stapels aantekeningen, ingeplakte bonnetjes, muntjes en andere knipsels die ik nu heb samengevat in Travel Nomad. Tel daar alle gigabytes aan foto’s en video’s die ik de afgelopen jaren heb geschoten en alle ingrediënten voor Travel Nomad zijn compleet.

Mijn doel? Medereizigers, jong en oud, voorzien van handige informatie. Dit probeer ik door middel van heerlijke reisverhalen, inspirerende tips en het beschrijven van gave hotspots die je gewoon niet wilt missen. Zaken zoals “5 x doen in Sarajevo” of de “4 hippe hotspots van Tallinn“. Maar ook waar je het beste saffraanijs van Isfahan kunt vinden. Maar ook, ik blijf tenslotte een gierige Nederlander: waar kun je nou het lekkerste streetfood scoren?

Door mijn voorliefde voor ‘vergeten’ landen kom je hierover veel blogs tegen op Travel Nomad. Ik hoop hierdoor mensen te enthousiasmeren om eens van de gebaande paden af te gaan. Zin krijgen om iets onbekends te ontdekken. Maar ook bekendere plekken zul je tegenkomen, wat ook die plekken hebben nog voldoende om over te schrijven. En omdat Travel Nomad gebaseerd is op mijn eigen ervaringen, zal ik dit ook zo eerlijk mogelijk proberen te beschrijven. Als ik ergens een supertoffe ervaring heb gehad, lees je dat direct. Zijn er plekken waar ik een minder goed gevoel over heb, dan meld ik dat ook. Jij moet namelijk op Travel Nomad kunnen vertrouwen.

Vragen?

Heb je vragen? Mail me dan op hello@travelnomad.nl, de snelste en makkelijkste manier.

Samenwerken?

Wil je samenwerken met mij, met Travel Nomad als platform, en heb je toffe ideeën om de wereld te bestieren? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Tips of ideeën?

Er zijn maar weinig dingen perfect en ook Travel Nomad niet. Wat vandaag nog klopt, kan morgen weer veranderd zijn. Adressen kunnen veranderen, prijzen aangepast worden of hotspots kunnen gesloten worden. You name it. Dus als je feedback hebt, of een idee óf je mist bepaalde onderwerpen, dan kun je altijd contact met je opnemen. Ik hoor het graag!

Tot slot

Het is niet toegestaan om zonder toestemming content van Travel Nomad te kopiëren of, al dan niet door een feed, op andere websites te tonen. Wil je toch gebruik maken van de content, vraag hiervoor dan eerst om toestemming. nikitas, maaren, holland, nederland, owner, founder, oprichter, blog, blogger, travelwriter, schrijver, reisjournalist, journalist, reizen, profile, profielfoto, profiel, photo, black, white, wit