De zonsondergang in Afrika is ongetwijfeld één van de mooiste ter wereld. Zo gauw de zon begint te zakken, ontpopt er zich een waar kleurenpallet in de lucht. Oranje, rood, geel, paars en blauw wisselen elkaar af en doen de laatste gouden zonnestralen als een discobal bewegen. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn, maar eerlijk is eerlijk: er is niets aan gelogen.

De meest typerende manier om te genieten van de zonsondergang is natuurlijk op een verlaten savanne, met voor je neus de voorbij trekkende olifanten en giraffen. Een gratis alternatief is echter simpelweg vanaf het strand, tussen de wuivende palmbomen en voorbij wandelende locals. Maar er is ook een derde optie en persoonlijk één van mijn favorieten. Vanaf het water tijdens een sunset cruise.

Langs kleine, onbewoonde eilandjes

Tijdens onze backpacktrip door Tanzania hebben we onderstaande 1-minute-video geschoten tijdens een sunset cruise over Lake Tanganyika (met dank aan Lake Shore Lodge). Dit is het diepste meer van Afrika waar je via een mangrove met nijlpaarden richting de kleine eilandjes dobbert. Soms bewoond, soms onbewoond. Om je heen varen de houten vissersboten huiswaarts en het voelt alsof je het hele meer voor jezelf hebt. Daarbij combineer je het beste van twee werelden. Aan de ene kant zie je het landschap een gouden gloed over zich heen krijgen, terwijl aan de andere kant de vuurrode bol het water inzakt. Afrikaanser dan dit krijg je het haast niet…

Ook benieuwd geworden naar de foto’s? Ga dan snel naar de Facebook-pagina!

Waar vind ik Lake Tanganyika op de kaart?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Verstuur je reactie
Typ hier je naam